De Oppepper


Elly

Mijn allerliefste wens? 
“Een keertje in mijn leven in het Concertgebouw op de eerste rij zitten”, zei de 90-jarige Elly uit Zeist

Een 90-jarige dame werd door het Oppepperteam in haar tijdelijke woonplaats Driebergen opgehaald.De limo kwam bij het zorgcentrum Beukenstein voorrijden en na de in ontvangstname van een Oppepperbloemetje ging de auto richting Amsterdam. Onderweg werden alle veranderingen op en om de A-2 nog eens uitvoerig doorgenomen, wat kan er veel veranderen in een mensenleven. 

Mevrouw vertelde in een notendop over haar leven en alle- niet altijd even makkelijke- omstandigheden. Ook de leuke dingen kwamen ter sprake. Zo had ze lange tijd in Amsterdam gewoond en natuurlijk moest er even een rondje door Amsterdam gemaakt worden. “Hier heb ik ook nog gewoond, wat is dat veranderd” en door de PC-Hooftstraat rijdend “Veel ping-ping en bling-bling. Ik kwam hier nauwelijks, maar toch wel leuk hoor” Voor we het wisten stonden voor… het Concertgebouw in Amsterdam. 

In de grote hal aangekomen werden alle mooie dingen goed door mevrouw Elly bekeken en onder het genot van een drankje: “Wat een mooi gebouw en zulke prachtige kleuren, mooie plafonds, mooie lichtinval, schilderijen en natuurlijk binnen het podium, bloemen, balcons met bekende namen!”

De plaatsen werden ingenomen, rij 14 aan het pad, midden in de zaal, volgens kenners, de beste plaats. Het Koninklijk Concertgebouw sponsorde de entreekaartjes en Jaap van Zweden betrad  met zijn orkestleden het podium en bracht prachtige muziek van Tjaikowski, Rachmaninov en Ravel ten gehore. Mevr. Elly genoot van iedere noot en stond regelmatig spontaan vanuit haar stoel op om te applaudiseren. De zaal genoot met haar mee! 

In de pauze wilden zij weer naar de foyer om iets te drinken, maar dit verliep toch net even anders, er kwam namelijk een portier op ons af die ons verzocht mee te gaan met de lift naar beneden naar de artiesten societeit, waar een gastvrouw al op ons wachtte. Aan een tafeltje kregen wij een drankje aangeboden en ondertussen was onze gastvrouw plots verdwenen. Na enige minuten kwam ze aanlopen met het prominente orkestlid Maurits Wijzenbeek. Hij bespeelt de cello en kon mevr. Elly precies vertellen wat zijn taak in het orkest was, zij hing aan zijn lippen. Ze vertelde honderduit en zij gingen ook nog samen op de foto, helemaal te gek voor woorden. De tijd vloog  en op naar de lift om het tweede deel van het concert te gaan bijwonen. 

De avond vloog om en na een aantal toegiften, waaronder een speciaal voor mevrouw Elly, met dank aan Jaap van Zweden, hadden we wel een wijntje verdiend om bij te komen van alle emoties. Mevr. Elly stond op het punt er nog maar eentje te bestellen, toen de chauffeur van de limo zich meldde. Zacht in de lederen kussens gezeten ging de rit weer terug naar Driebergen, een reis die ook nu weer te kort was om in haar woorden te bevatten en voor we het wisten dook Beukestein al weer op. 

Een Oppepper is een puur en harmonisch gebeuren, waardoor mijn pijn en moeilijkheden even op de achtergrond raakten”.

Mede mogelijk gemaakt door:
www.concertgebouw.nl

(terug naar wensen)

 • De wens van …..

 • Wens aanvragen?

  Ga dan naar het volgende aanvraag formulier. Wens aanvragen
 • ADOPTEER een WENS

  DOE HEN EEN WENS CADEAU

  Help ons

 • Ook te vinden op

  De wensstichting Oppepper4all is ook te vinden op
  LinkedIn YouTube Facebook Hyves
 • Erkend door Belastingdienst
  ANBI nummer: 816086813