De Oppepper


Brian

Mijn allerliefste wens? 
“Een onmoeting met mijn grote idool  Michael Boogerd”, zei de 20-jarige Brian, Delfgauw.
 In Memoriam, Brian is overleden op 04.02.2010

Woordje van Brian aan zijn klasgenoten:

Hé Gasten,
Vanochtend is Michael Boogerd geweest!  Het was echt tof, hebben ongeveer een uur met hem zitten praten, het is een erg gezellige gast. Hij had ook een kampioenen shirt meegebracht (zie foto’s). Had natuurlijk graag een rondje met hem willen fietsen maar ut zat er ff niet in.

Heb er echt van genoten!
Onwijs bedankt voor het organiseren!
Groeten Brian

 
Verslag van wensvervuller Jozien:
Brian is 20 jaar, leerling op het Albeda-collega. In zijn vrije tijd werkt hij als vrijwilliger bij de brandweer en rijdt regelmatig wielerwedstrijden bij de club. Helaas is hij nu ziek en heeft hij al vele chemokuren en bestralingen ondergaan. Toch krabbelde hij steeds weer op en werd zelfs weer goedgekeurd voor de brandweer. Nu gaat het weer wat minder met hem en is hij pas nog bestraald aan een tumor in zijn rug die de zenuwbanen naar zijn benen beknellen. Zijn klasgenoten wilden hem een echte Oppepper geven door als verrassing een ontmoeting met zijn grote idool Michael Boogerd te regelen. Om dat voor elkaar te krijgen hebben ze de hulp ingeschakeld van Wensstichting De Oppepper.
 
25 januari is de grote dag. Brian zit goedlachs thuis in zijn bed in de huiskamer, want hij is 2 dagen eerder ingelicht bij de ontvangst van een cadeautje van de KNWU. Even voor half twaalf bellen we aan, koffie en gebak staan klaar, broer en zus zijn ook speciaal thuis voor deze bijzondere ontmoeting. Voor moeder Gemma heb ik een bloemstukje en voor vader Koos een flesje Oppepperwijn bij me. Uiteraard heeft Michael een cadeau voor Brian. Een van zijn kampioenstruien rood-wit-blauw waarop hij speciaal nog iets schrijft voor Brian.
Even een foto maken en al gauw valt er geen enkele stilte meer. Brian en Michael praten honderd uit. Over wielrennen, de toekomstige ploeg die Michael op wil zetten, zijn trainingsrondjes in de buurt ook van Delfgauw, de wielerwedstrijden van Brian, dat hij nog graag eens de Alpe d’Huez op zou fietsen, de brandweer, school en ook het ziekzijn van Brian. Hij hoopt dat de tumor die bestraald is zal gaan slinken zodat hij z’n benen weer kan bewegen en dan t liefst nog een rondje fietsen met Michael. Dat zit er nu dus ff niet in. “Als ik weer eens Alpe d’Huez op fiets zal ik het voor jou doen” zegt Michael.
 
Eigenlijk is een uur al vermoeiend maar Brian heeft nog zoveel vragen. Na anderhalf uur nemen we afscheid. Brian vindt het echt tof dat we zijn gekomen, maar wij benadrukken dat hij vooral zijn klasgenoten mag bedanken die dit voor hem hebben bedacht. “Nou” zegt Brian, “dit shirt komt ingelijst boven mijn bed te hangen” en die hint hebben we doorgespeeld naar de klas!
 
Met vriendelijke groeten aan Brian, zijn familie en klasgenoten,
namens Wensstichting De Oppepper
Jozien Vedder, wensvervuller
 
Michael Boogerd bedankt dat je spontaan met ons wilde meewerken! 

(terug naar wensen)

 • De wens van …..

 • Wens aanvragen?

  Ga dan naar het volgende aanvraag formulier. Wens aanvragen
 • ADOPTEER een WENS

  DOE HEN EEN WENS CADEAU

  Help ons

 • Ook te vinden op

  De wensstichting Oppepper4all is ook te vinden op
  LinkedIn YouTube Facebook Hyves
 • Erkend door Belastingdienst
  ANBI nummer: 816086813